Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Szó-képek a 80 éves Szilágyi Domokossal

Közösségi vers- és fotógyűjtés

Idén lenne nyolcvan éves Szilágyi Domokos költő, író, műfordító (1938–1976). Emlékére, illetve a Magyar Költészet Napja tiszteletére és a közelgő Szent György Napok jegyében a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár közösségi vers- és fotógyűjtő akciót hirdet, amelynek hozadékából virtuális tárlatot kíván létrehozni honlapján és Facebook-oldalán.

Kérjük a költészetet és Szilágyi Domokos líráját kedvelőket, küldjenek be 2018. április 11-e éjfélig egy legtöbb nyolc soros verset vagy versrészletet a költő alkotásából, illetve, ehhez kapcsolódóan, egy olyan, felismerhetően sepsiszentgyörgyi helyszínű vagy vonatkozású fotót, amely hangulatában, jelentésében vagy más tekintetben talál a választott vershez, versrészlethez. (A fotón szerepelhet például a város épített vagy természeti környezetének részlete, de lehet portréjellegű vagy ábrázolhat tárgyat, akár jelenetet is.)


Várjuk a szövegeket és a képeket emailen, a biblio@kmkt.ro címen, a jelzett határidőig (az elektronikus levél Subject / Tárgy rovatában kérjük feltüntetni: „SzD-szókép”).

A beérkező küldeményekből készülő összeállítást az idei sepsiszentgyörgyi városnapok nyitónapján tesszük közzé.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve