Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Újra indul a KÖNYVKALAND!

2021.10.13., szerda

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár háromszéki és Brassó megyei gimnáziumi tanulók jelentkezését várja Könyvkaland című olvasásnépszerűsítő vetélkedőjének 2021-es kiadására.

Az online versenyen 2021. október 20. és december 14. között háromtagú, 5–6. és 6–7. osztályos csapatok vehetnek részt. A résztvevőknek két fordulóban a megadott olvasmányok alapján összeállított feladatlapokra kell válaszolniuk, majd közülük a legjobban teljesítőknek a döntő feladványait kell megoldaniuk.

Jelentkezni 2021. november 3-ig, az első feladatlap megoldásainak beküldésével lehet, e-mailben, a konyvkaland58@gmail.com címen.

Tudnivalók a vetélkedőről és a részvételről:

1. A vetélkedőt két kategóriában hirdetjük meg: 5–6. és 7–8. osztályos, háromszéki és Brassó megyei diákoknak.

2. Háromfős csapatok vehetnek részt.

3. A vetélkedő két fordulóból és egy döntőből áll. A feladatlapok és a vonatkozó könyvészet honlapunkról tölthető le. A feladatlapokat kéthetente tesszük közzé.

4. Az első forduló anyaga 2021. október 20-tól tölthető le a honlapról. A beküldési határidőt és az e-mail címet mindig közöljük a feladatlap végén is.

5. A megoldások pontszámai összeadódnak, a legjobban teljesítő csapatok jutnak a döntőbe.

6. Az eredményesen szereplő csapatok könyvjutalomban részesülnek.

7. A megoldásokat KIZÁRÓLAG e-mailben, a konyvkaland58@gmail.com címre várjuk, a „Tárgy/Subject” rovatban feltüntetve: „Könyvkaland 2021 – 5-6. osztály” vagy „Könyvkaland 2021 – 7-8. osztály”.

A csatolt válaszok a következő formában legyenek elnevezve: CSAPATNÉV-1/2 fordulo-1 (2, 3 stb., ha több csatolmány van). A válaszokat számítógépen szerkesztett formában (pl. Wordban) és kézzel írva is elfogadjuk. A kézzel írottakról jó minőségű fotót kérünk.

8. Beküldéskor kérjük jelezni minden alkalommal a következőket is: a csapat neve, származási helye (település, iskola), tagjainak neve és osztálya, a csapatot összeállító / vezető tanár neve, elérhetősége.

A program főtámogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

VERSENYKALENDÁRIUM – KÖNYVKALAND 2021

Feladatlap közzététele Beküldési határidő
I. forduló október 20. november 3.
II. forduló november 3. november 17.
Részeredmény november 23.
Döntő feladatai november 23.
Eredményhirdetés december 14.

*

Szeretettel várjuk a jelentkezőket!

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve