Bod Péter Megyei KönyvtárKovászna Megye

Wéber Anikó: A Gondolatolvasó

Forrás: www.pagony.hu

A pengeagyú Vezér Tamást jó szándéktól vezérelt édesanyja negyedjére íratja új iskolába, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozza ki a fiából, ám így sosem marad elég ideig ahhoz, hogy barátokat szerezzen. Csakhogy ebben az iskolában van egy különleges doboz, amelyen keresztül a diákok és a tanárok is üzeneteket küldhetnek a titokzatos Gondolatolvasónak, aki mindig kedvesen válaszol nekik.

Tamás vált is néhány levelet vele, és egyből felvillanyozza a névtelen levelezőpartner személyét övező rejtély. Új osztályában bekerül az iskola sztártanárának, Juhász Emesének a tehetséggondozó-szakkörébe, ahol megismerkedik Szaszával, Reginával és Karesszel, és együtt készülnek egy nemzetközi matekversenyre.

A stréber-négyes hamar piszkálódás céltáblájává válik, ezért Tamás indítványozza, hogy a szombati matekverseny után maradjanak az iskolában éjszakára, és járjanak utána, ki szemétkedik velük. A négy gyerek a suliban töltött hétvége alatt sokkal meghökkentőbb felfedezéseket tesz, mint azt valaha remélték volna. Rájönnek, hogy Emese néni Lalival, a gondnokkal szövetkezve csal a matekversenyeken, leleplezik ki szivatta őket az elmúlt hetek során, és még a Gondolatolvasó kilétére is fényt derítenek.

Ám a legfontosabb, hogy a közös problémamegoldás során észrevétlenül jó barátok lesznek, és Tamás rábeszéli az anyukáját, hogy többet már ne kelljen más iskolába mennie.

Mi történik?

A hét könyve

A hét gyerekkönyve